Kerst te koop!?!
Jaar: 2011

December is een drukke maand. Maar ook een heel feestelijke maand. Sinterklaas is nog niet vertrokken of het kerstfeest staat alweer voor de deur. En omdat dit feest nog vóór de kerstvakantie gevierd wordt, is de voorbereidingstijd kort.

Om u te helpen in die korte tijd het kerstfeest op een leuke, handige, snelle en overzichtelijke manier voor te bereiden en te organiseren en daarbij ook
nog naar een sfeervolle kerstvoorstelling of -viering toe te werken, hebben wij het project/voorstelling Kerst te koop!?! voor u gemaakt.

In Kerst te koop!?! nemen we een kijkje in de kerstwinkel van meneer Chris. De winkel is het hele jaar open en je kunt er letterlijk alles wat met kerst te maken heeft kopen. Maar de mensen hebben steeds minder tijd voor elkaar en om het kerstfeest te vieren. Kerstversieringen worden bewaard van vorig jaar, kaarten worden nauwelijks meer verstuurd. Kerstkleden zijn te lastig op tafel en kaarsen worden vervangen door elektrische lichtjes. Meneer Chris wordt er wanhopig van.

Tijdens de projectperiode maken kinderen (o.a.) spulletjes om de kerstwinkel van meneer Chris mee te vullen. Aan het eind van de voorstelling kunt u die
spulletjes desgewenst voor een klein bedrag verkopen en daarmee een goed doel steunen. In het projectboek staat per dag (8 dagen, inclusief de dag van de kerstviering/-voorstelling) beschreven welke activiteiten u met de kinderen kunt ondernemen en welke voorbereidingen u kunt treffen voor de kerstviering/-voorstelling. Er is voldoende ruimte voor eigen identiteit en zingeving.

Achterin het projectboek staat de voorstelling uitgeschreven. Groep 8 ‘draagt’ het verhaal, terwijl alle andere leeftijdsgroepen (groep 1/2, 3, 4, 5, 6 en 7)
losse onderdelen voor hun rekening nemen. Alles kan daardoor afzonderlijk en klassikaal worden ingestudeerd, zodat een minimale voorbereidingstijd
nodig is. Bij het projectboek ontvangt u een gratis cd met alle muziek en de kerstliedjes die bij de voorstelling horen. Als ‘bonus’ staan er extra liedjes op.
Op de gratis cd:

Voorstelling
1. Dat hoort bij kerst - lied
2. Kerstmedley
3. De geur van kerst - lied

Bonus:
4. De kerstpoes - lied 4+
5. Kerstdroom - lied 7+ en 9+
6. Als de ster maar schijnt - lied 7+ en 9+
7. Dan weet ik zeker - lied 7+ en 9+
Alle producten van Kerst te koop!?!
Kerst te koop!?!

Aantal Kerst te koop!?! te bestellen: Prijs per stuk: € 62,50 Subtotaal: € 0,00
Totaal bedrag € 0,00

Plaats in winkelmandje