"Ik raad dit iedereen aan"

Een masterclass is een les of cursus die door een deskundige wordt gegeven aan leerlingen in een bepaald vakgebied. Een masterclass onderscheidt zich van een ‘gewone’ les, doordat de deelnemers actief worden betrokken bij de lesstof.


De Benny Vreden Academy heeft zich sinds 2015 vol overgave gestort op dit fenomeen, in de vorm van musicalmasterclasses. Want een les over het instuderen van een musical kun je niet zomaar ondergaan: je moet méédoen. En het zijn niet de minsten, die namens Benny Vreden voor de groep staan. Onder anderen Carlo Boszhard (musicalschrijver en televisiepresentator) en Michelle Splietelhof (musicalactrice en zangeres) nemen de deelnemers op sleeptouw en laten ze alle hoeken van het theater zien. Stilzitten is er niet bij: iedereen gaat de vloer op!

De musicalmasterclasses van 4 februari dit jaar en van vorig jaar waren een groot succes. De reacties van de deelnemers - leerkrachten, maar ook pedagogisch medewerkers, muzikanten en theatermakers - zijn laaiend enthousiast. Niet alleen hebben ze een razendleuke dag gehad, maar ze gaan terug naar hún leerlingen met een hoofd vól inspiratie en nieuwe ideeën.

Een greep uit de reacties die wij na afloop mochten optekenen:

"Ik heb veel geleerd en enorm genoten. Wat een inspirerende docenten!"

"De dag vloog voorbij."

"Erg veel geleerd, met name de ‘kleine’ oplossingen."

“Ik, als niet-zanger, niet-actrice en niet-danser, ben vandaag écht out of my box gegaan!”

“Het was echt geweldig! Ik raad dit iedereen aan. Wat een mooie, boeiende, leerzame en professionele dag! Bedankt voor alle inspiratie!

“Ontzettend geïnspireerd, wát een energie! Fantastisch. Bedankt!”

“Goed georganiseerde dag. Bedankt! Vol inspiratie naar huis.”

Wil jij ook geïnspireerd raken en vol handige tools terugkeren naar je groep? Kom dan naar de musicalmasterclass op 11 maart. En vergeet niet je collega's mee te nemen, om samen de vloer op te gaan!