Herrie op het eiland

Vier gangsters houden zich schuil op een rustig tropisch eiland. Maar dan meert een cruiseschip vol kleurrijke passagiers aan. Wat volgt is een kluchtachtige, hilarische opeenstapeling van misverstanden en gekke situaties. Herrie op het eiland.


Trailer

Liedfragmenten


Gangster Johnny Penoze denkt zich met zijn liefje Samantha en maten Boris en Pim schuil te kunnen houden op een ‘rustig’ tropisch eiland. Niemand zal ze hier zoeken. De schat is voorlopig veilig en wordt snel in een kist onder één van de vele palmbomen begraven. Dan ontstaat er herrie. Een cruiseschip vol met kleurrijke passagiers meert aan. De charmante Kapitein Kibbeling met zijn slimme assistent Edith, de vele bijzondere passagiers en het personeel komen allemaal van boord om het eiland te verkennen. Het is gedaan met de rust. De gangsters moeten snel een list verzinnen om al die mensen van het eiland af te krijgen. Wat volgt is een kluchtachtige, hilarisch opeenstapeling van misverstanden en gekke plotwendingen. 

Allereerst verkleden de gangsters zich als piraten, maar de passagiers trappen hier niet in; ‘Het lijkt wel een slecht toneelstuk’ zegt Kapitein Kibbeling. Dan speelt Samantha dat zij Spinderella de Spinnenkoningin is die als enige de zogenaamd gevaarlijke megaspin (Pim) in bedwang kan houden. Nu ontstaat wel enige paniek, met name door de gestreste Mevrouw Kip; ‘Wacht eens even stil… Ik gil. AAAAAH!’ Er wordt besloten onmiddellijk van het eiland te vertrekken maar… het schip is weg! Mevrouw Kip, die een spoedcursus volgde ‘hoe-vaar-ik-een-cruiseschip’, heeft de boot genomen!

Voor de altijd klagende Louise Steenbeen en haar volgzame echtgenoot Peter, zijn al deze ontwikkelingen iets te veel van het goede. ‘Kapitein, dit staat niet in de folder’ en mevrouw Botox met haar hondje Blub Blup kan er ook niet echt meer om lachen of huilen. Bob Dorst, DJ Herrie, Dokter Love, Mevrouw De Vries (die denkt dat ze op wintersport is) en Silvie (die alleen maar selfies maakt) beleven ook allemaal hun eigen avontuur. Eilandbewoners Anna en Koko proberen ondertussen in hun eeuwige strijd, ananassen en kokosnoten aan de man te brengen. En ondertussen geeft de Wijze aan iedereen niet altijd even duidelijke aanwijzingen. Tel daarbij nog de kunsten op van matroos Shakie met zijn cocktailshaker en de rake opmerkingen van matrozen Koos en Roos, en de chaos is compleet. 

Als er dan ook nog een schatkaart wordt gevonden, ontstaat er een ware tweestrijd tussen de passagiers en de gangsters. De schatkaart brengt de groep namelijk bij een wonderlijke steen in een grot, bewaakt door zeemeerminnen. Wie de steen wegneemt ontvangt eeuwige rijkdom, maar dan zal het eiland zinken! De spanning stijgt. Gelukkig komt mevrouw Kip terug met een generaal en zijn peloton soldaten en dan lijkt alles toch nog goed te komen.

Deze afscheidsmusical is een doldwaas avontuur waarin elke leerling een duidelijke eigen rol kan neerzetten. Waar samenwerking essentieel is en uiteindelijk blijkt dat niets is wat het lijkt!

Heel veel plezier met Herrie op het eiland.

Op ons YouTube-kanaal vind je dansvideo's met choreografieën bedacht door Dance Dance Dance winnares Pip Pellens!

Herrie op het eiland heeft 8 prachtige liedjes en is in de uitgebreide basisversie uitgeschreven voor 17 – 34 rollen. In deze versie kan voor 2 scènes een keuze worden gemaakt om te spelen met meer of minder kinderen. Er is ook een kleine (minder uitgebreide) versie beschikbaar voor 15 t/m 24 rollen. De uitgebreide basisversie duurt langer dan een uur. Dit komt omdat echt voor alle kinderen een eigen speelmoment is uitgeschreven.


Het basispakket van deze musical bestaat uit:

  • Full colour handboek met script en extra's voor leerkracht/regisseur 
  • Alle liedjes van de musical in 3 versies (zang, 40% en soundmix)
     • Alle standaard versies van het script (klein en basis) in Word én in pdf als leerlingenscripts om zelf te printen (versie extra klein en versie groot kosteloos op aanvraag) 
    • Digitale extra's zoals zangnotatie, liedteksten, posters, uitnodigingen en rollenschema's
  • Opvoerrecht voor één groep voor één jaar


Het basispakket is te verkrijgen in twee uitvoeringen: een handboek met cd-box of een handboek met USB-stick. Deze zijn te gebruiken voor één groep 8 op één locatie. Voor extra groepen 8 van dezelfde school en op dezelfde locatie bestel je een eigen, aanvullend musicalpakket met het recht om op te voeren (tegen een sterk gereduceerde prijs). Alle extra producten, zoals meer handboeken, zijn onder de Aanvullende producten te bestellen.


HOE WAS HET OOK ALWEER?
- Per groep én locatie heb je een basispakket inclusief opvoerrecht nodig.
- Meerdere groepen 8 op 1 locatie? Dan heb je per extra groep een
  aanvullend musicalpakket nodig met het recht om op te voeren.
- Op aanvullende musicalpakketten krijg je een substantiële korting!
- Losse onderdelen kunnen alleen worden bijbesteld voor groepen waar al
  een basis of aanvullend musicalpakket voor is besteld.
- Uitlenen, delen, doorgeven of kopiëren van (delen van) een musical is illegaal en
  nadrukkelijk verboden.


Bestel deze musical
Bestel additionele producten

Basispakket musical (1 groep plus opvoerrechten)

€ 195,-

Specificaties van de musical

 • Uitgave2016
 • Speelduur75 minuten
 • Aantal rollen versie basis17-34
 • Aantal rollen versie klein15-24
 • Minimaal aantal spelers15
Download hier de pdf met uitgebreide informatie