Wie steelt de show?

In deze sprankelende afscheidsmusical is de grote vraag: wie steelt de show? Presentatoren Bob Babbel en Shirley Shine proberen het uit alle macht, maar de kijkcijfers van het programma zijn een drama. Dan gooien de zenderbazen het format om en lijkt de uitzending een succes te worden. Maar wie zijn toch die gemaskerde juryleden? En belangrijker nog: wat proberen ze te verbergen?

Tijdens een wervelende show gaat groep 8 op zoek naar de antwoorden. In 11 scènes en 8 knallers van liedjes maken ze samen de perfecte mix. Dus stilte in de studio, laat de camera’s draaien en zet een big smile op want we zijn live in 5, 4, 3, 2, 1…

Start de show!


Promo Wie steelt de show?

Liedjes van de musical

Waar gaat de musical over?

‘Welkom dames en heren, wat fijn dat u weer kijkt!’. De presentatoren van de grootste show ever verdringen elkaar om zelf van het scherm te kunnen spatten. Net als producer Emmy Blits de gemoederen heeft gesust, komen de bazen van de tv-zender binnen. De kijkcijfers kelderen tot beneden het vriespunt, dus ze komen ingrijpen. Ze gooien het programma om en introduceren gemaskerde juryleden die alle acts gaan beoordelen. Zij vragen zich af: wie steelt de show? Geven alle vier de juryleden een duim omhoog aan een artiest of groep? Dan gaat de kluis open voor de hoofdprijs van 1 miljoen. Horen we dat goed, 1 miljoen? Ja, dat horen jullie goed! En de artiesten hebben het ook gehoord, want die stromen meteen massaal toe.

De mannen van The Band, Guus van de Grap, Dokter Mind en de Stardust Sisters: ze doen allemaal een gooi naar de hoofdprijs met hun unieke acts. Cas Kraker probeert ondertussen op een hele andere manier de show te stelen, met de nadruk op stelen. Door een slimme list wil hij zijn zoon Levi laten winnen om er samen met het miljoen vandoor te kunnen gaan. Als Levi echter zijn eigen pad kiest, loopt Cas' plan in het honderd. En gelukkig maar, want zo komen de talenten van alle artiesten samen in de ideale mix.

Emmy Blits vindt het allemaal prachtig, als de artiesten maar wel een beetje opschieten. Er moet een programma gemaakt worden om een antwoord te geven op de vraag: wie steelt de show?

Nou, dat is heel simpel: groep 8 natuurlijk! Daar is geen twijfel over mogelijk. Zij verdienen dat miljoen. Een miljoen likes, een miljoen decibel aan applaus en een miljoen prachtige herinneringen aan hun afscheidsmusical. Dus heel veel toi-toi-toi en geniet ervan!


Onderdelen basispakket:

 • Full colour handboek met script en extra's voor leerkracht/regisseur 
 • Alle liedjes van de musical in drie versies (zang, soundmix en uitvoering)
 • Alle beschikbare versies van het script (klein, basis en groot) in Word én in pdf als digitale leerlingenscripts om zelf te printen
 • Digitale extra's zoals zangnotatie, liedteksten, posters, uitnodigingen en rollenschema's
 • Opvoerrecht voor één locatie voor één jaar


Het basispakket bestaat uit een handboek en een USB-stick. Alle aanvullende producten zijn onderaan deze pagina te bestellen. Heb je voor de uitvoering een cd nodig, dan is deze vanaf mei 2022 bij te bestellen. De cd bevat de liedjes in soundmix- en uitvoeringsversie.

TIP: Studeer de musical in met een handige app! Selecteer je karakter, oefen je tekst, luister de liedjes en werk aan je danspassen. Voor maar € 1,- per leerling, vanaf 10 licenties twee leerkrachten/regisseurs gratis inbegrepen.

Bestelde app-inlogs worden eind januari per mail verzonden.

Ook online te gebruiken via app.bennyvreden.nl!

AppStore     PlayStore


HOE WAS HET OOK ALWEER?
- Per locatie heb je een basispakket inclusief opvoerrechten nodig.
- Meerdere groepen 8 op 1 locatie? Dan heb je per extra groep een
  instudeerpakket nodig.
- De opvoerrechten hoeven per locatie maar één keer te worden voldaan
  en gelden 1 schooljaar.
- Losse onderdelen kunnen alleen worden bijbesteld voor groepen waar al
  een basispakket of instudeerpakket voor is besteld.
- Uitlenen, delen, doorgeven of kopiëren van (delen van) een musical is illegaal en
                                     nadrukkelijk verboden.


 • Aanvullende producten


Basispakket musical (1 groep plus opvoerrecht 1 jaar)

vanaf € 179,50
> Download uitgebreide info

Specificaties van de musical

 • Uitgave2022
 • Speelduur75 minuten
 • Versie KLEIN12 t/m 18 spelers
 • Versie BASIS19 t/m 28 spelers
 • Versie GROOT26 t/m 35 spelers
 • Minimaal aantal spelers12
 • Aantal liedjes8
Naar de Academypagina -->>
> Lees hier het verhaal