Droom

Benny Vreden, bedenker van de afscheidsmusical, heeft in 1964 een droom: hij wil alle kinderen aan het einde van hun basisschooltijd een mooie, creatieve en feestelijke afsluiting geven.


Zijn droom wordt in 1967 verwezenlijkt, hij schrijft dan met ‘Meester Pennelik’ de allereerste musical voor het basisonderwijs. Vandaag de dag wordt de droom van Vreden nog steeds voortgezet. Elk jaar wordt er -naast nieuwe muziek en andere projecten- weer een gloednieuwe afscheidsmusical geproduceerd. Voor vorige eigenaar Bart Peters en huidige eigenaar Carlo Boszhard is het van groot belang dat kinderen hierdoor in aanraking komen met uiteenlopende kunstdisciplines, zoals theater, muziek en dans. Onder de vlag van een vrolijk medium is de musical vooral een middel om creativiteit te stimuleren, te inspireren en om een groep individuen met elkaar te verbinden. Bovendien is het elke keer weer een kans om talenten te ontdekken en tot bloei te brengen. Het team van Benny Vreden Kinderproducties zet zich hier elke dag opnieuw voor in.

Het is fantastisch om te horen hoeveel kinderen (velen inmiddels volwassen en zelf musicalschrijver, meester, zanger, dokter, acteur of minister) nog altijd warme herinneringen hebben aan hun eigen Benny Vreden musical. Wij hopen dan ook onze droom te kunnen voortzetten en in de komende jaren zoveel mogelijk kinderen te -blijven- bereiken door de inzet van muziek, thema projecten, musicals en opleidingstrajecten.