Veelgestelde vragen

We hebben een overzicht gemaakt van de vragen die het meest aan ons gesteld worden en ze ingedeeld in categorieën. Zoek je bijvoorbeeld info over een musical, een project of de Benny Vreden Academy? Of meer weten over verzending en betaling? Alles is handig geclusterd.
En heb je een vraag, maar staat deze niet in het rijtje? Neem dan gerust contact met ons op! We denken graag mee en helpen je zo goed mogelijk verder.


Junglebeat

> Moet ik het script van Junglebeat zelf aanpassen voor het aantal spelers van mijn groep?

Nee, dat is nergens voor nodig. De scripts van versie KLEIN, versie BASIS en versie GROOT overlappen elkaar een beetje in aantal spelers. Bovendien hebben we de dubbelrollen zo ingedeeld dat je met elk aantal spelers tussen de 12 en 40 altijd uitkomt met de rollen. En boven de 40 zijn er prima aanvullingen mogelijk in bijvoorbeeld de Dancecrew, het Stylingteam of andere onderdelen zoals taken achter de schermen.

> Zitten er decorwissels in Junglebeat?

Nee, Junglebeat werkt met 1 decor waar alles zich afspeelt: de jungle! En dat is helemaal niet zo lastig als het klinkt. Een plant op het podium is wel handig, en een liaan zou leuk zijn. Maar heb je die dingen niet, dan is er nog geen man overboord. Je kunt het decor dus zo simpel of uitgebreid maken als je zelf leuk vindt!

De Benny Vreden App

> Wat kan ik met de Benny Vreden App?

De app is een hele leuke en handige manier om het script in te studeren en de liedjes te oefenen. Leerlingen kunnen inloggen op een mobiel, tablet en/of computer. Alle scriptversies staan in de app, net als alle rollen met karakteromschrijvingen, alle teksten en natuurlijk video's van de liedjes en dansjes. Er is zelfs een hoorspel van de musical in de app te vinden. Leerkrachten kunnen in de app ook de regie-aanwijzingen zien.

> Kost de Benny Vreden App geld?

Ja, de app kost € 1,- per leerling. Bestel je 10 of meer inlogs voor leerlingen? Dan krijg je 2 inlogs voor leerkrachten gratis van ons meegeleverd. Dit geldt per pakket. Heb je dus meerdere groepen en daardoor meerdere pakketten? Dan krijg je uiteraard voor elke groep 2 leerkrachteninlogs (vanaf 10 leerlingeninlogs per pakket).

> Hoe bestel ik de Benny Vreden App?

Je kunt de app bestellen op de musicalpagina. Scroll naar beneden, naar de Aanvullende producten. Daar kun je net zoveel appinlogs bestellen als er leerlingen meespelen. 

> Ik heb een nieuwe telefoon/tablet. Heb ik nu een nieuwe code nodig?

Neehoor, je kunt met dezelfde code die je eerder hebt gekregen, inloggen op het nieuwe apparaat. Elke code is meerdere keren in te voeren, maar slechts op 1 apparaat tegelijk actief te gebruiken. Ben je dus op een telefoon ingelogd en wil je daarna op je tablet oefenen? Dan wordt je telefoon automatisch uitgelogd zodra je inlogt op je tablet.

> Is de Benny Vreden App ook op een computer te gebruiken?

Zeker! Via app.bennyvreden.nl kun je op een computer die verbonden is met internet inloggen op de webapp. Die is exact hetzelfde als de app op een telefoon of tablet, je scherm is alleen wat groter. Handig, bijvoorbeeld als je met de hele groep op het digibord naar de gesproken scènes wilt luisteren of een dansvideo wil bekijken. Voor de webapp gebruik je ook gewoon dezelfde code als voor een mobiel apparaat.

> Ik krijg een foutmelding bij het inloggen

Wat vervelend! Je wilt natuurlijk lekker aan de slag met je tekst en de liedjes. Vaak doet de code het gelukkig wel gewoon, maar maak je een klein typfoutje of zit er ergens een extra spatie. Een paar dingen zijn belangrijk om op te letten:
- Neem de hoofdletters en spaties in de schoolnaam EXACT over. Kijk ook uit dat je na de schoolnaam niet per ongeluk een spatie zet
- Typ de code over en knip/plak deze niet. Als je knipt/plakt, komt er onbedoeld vaak een spatie mee
- Sommige telefoons/tablets beginnen elke invoer automatisch met een hoofdletter. De code begint altijd met een cijfer of een kleine letter. Kijk dus goed dat je telefoon niet per ongeluk toch op hoofdletter staat
Lukt het hiermee nog niet om in te loggen? Mail ons dan even je schoolnaam en inlogcode, dan kunnen wij controleren of er iets anders misgaat.

De Feestplaneet

> Ik heb een grote groep met meer dan 30 spelers. Kunnen wij dan De Feestplaneet doen?

Ja, heel goed zelfs. De Feestplaneet hebben we juist ook geschreven voor grotere groepen. In het basispakket zit al standaard een extra script voor 40 spelers. Heb je nog meer kinderen in de groep? Geen punt! Neem even contact met ons op, ook dat is te regelen.

> Komen er in De Feestplaneet buitenaardse wezens voor?

Nee hoor, er spelen alleen mensen mee in De Feestplaneet. En twee vrolijke robots: Robo en Margarita. Het lijkt erop dat de raket in De Feestplaneet de ruimte in gaat.... maar is dat wel zo ;-)? Download hier de uitgebreide info, dan kom je er snel achter.

Musicalpakketten en losse producten

> Welk musicalpakket kan ik het beste bestellen?

Je hebt een paar keuzes:
Digitaal pakket: je download alle onderdelen (liedjes in mp3, scripts in pdf en Word), je krijgt geen pakketje per post.
Pakket met cd-box: je krijgt de liedjes op cd en de leerlingenscripts en extra's op cd-rom. Verder krijg je het handboek mooi gedrukt in full colour.
Pakket met USB-stick: je krijgt de liedjes (mp3), leerlingenscripts (pdf en Word) en extra's op een fantastische Benny Vreden-stick. En je krijgt natuurlijk het gedrukte, glossy handboek.
Niet alle musicals hebben dezelfde pakketkeuzes. Krijg je geen keuze als je wil bestellen? Dan krijg je altijd een pakket met cd.

> Kan ik losse onderdelen van een musical bestellen?

Als er voor jouw locatie al een basispakket met opvoerrechten van een musical is besteld, dan kun je voor die musical alle losse onderdelen bijbestellen. Geen basispakket gekocht? Dan kun je nog geen losse onderdelen bestellen.

De Geheime Gympies

> Ik heb een groep van 10 spelers, is de musical De Geheime Gympies dan geschikt?

Zeker weten! Deze musical is speciaal geschreven voor kleine(re) groepen en dus helemaal geschikt voor jouw groep. Heb je nog minder spelers of heb je een vraag over rollen bijschrijven of eruit halen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

> Heeft de musical De Geheime Gympies iets te maken met mysterie, tovenarij of magie?

Nee, de musical heeft helemaal geen verwijzingen hiernaar. Het is een heel mooi en lief verhaal over Oliver en zijn klasgenoten. Over vriendschap en vertrouwen hebben in jezelf. Deze musical is dus voor alle soorten basisscholen zeer geschikt. De trailer van de musical bekijk je hier.

Bestellen en bezorgen

> Kan ik meerdere artikelen tegelijk bestellen?

Jazeker! Elk artikel dat je in je winkelmandje doet (via een oranje bestelknop), blijft op je wachten tot je klaar bent met shoppen. Basispakketten van musicals bestel je rechts bovenaan de pagina van de musical. Helemaal onderaan diezelfde pagina vind je alle losse onderdelen en extra's.
Cd's en boeken vind je onder het item 'Diversen' in de blauwe menubalk. En masterclasses en workshops boek je via de 'Academy' in de blauwe menubalk.

> Moet ik altijd meteen betalen?

Dat mag, maar dat hoeft niet. Bestel je voor een instelling (een school of theatergroep bijvoorbeeld), dan kun je ook kiezen om eerst een factuur te krijgen. We brengen dan wel € 7,50 administratiekosten in rekening.

> Hoe versturen jullie mijn bestelling?

Alle pakketten per post geven we mee aan vervoerder GLS. Zij gaan netjes met onze en jullie spullen om en leveren altijd persoonlijk af. Daarom kun je geen postbus als bezorgadres opgeven en worden pakketten nooit in het weekend geleverd. Bestel je een enkel cd'tje, dan kan het voorkomen dat we die in een PostNL-brievenbus doen.

> Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Dat ligt er helemaal aan wanneer je bestelt! Bestel je een digitaal pakket en betaal je met iDeal? Superfijn, kun je na afronding van je betaling meteen de download starten. Wil je eerst een rekening ontvangen, dan moeten wij de download even voor je vrijgeven.
Verder versturen we standaard op dinsdag en donderdag om 15:00 uur onze pakketten per post. Die worden meestal de volgende dag afgeleverd. 
Heb je spoed? Bel ons gerust even, dan kijken we wat we kunnen regelen.