Afscheidsmusical groep 8

Het is inmiddels een echte traditie: kinderen voeren aan het einde van hun tijd op de basisschool een afscheidsmusical op. Wat begon als een droom die Benny Vreden in 1964 had, is daarmee werkelijkheid geworden. En na al die jaren houden wij zijn geweldige droom met veel enthousiasme, creativiteit en plezier levend. Elke groep 8 verdient een spetterende eindmusical!


Dit jaar presenteren we zelfs twee nieuwe eindmusicals in plaats van één. Dubbel feest dus!

De vrolijke en hilarische Feestplaneet is een echte knaller voor een klas die op zoek is naar een topafscheid. Het verhaal heeft allerlei leuke en afwikkelende karakters en heeft speciaal een scriptversie voor grote groepen tot zeker 40 leerlingen. Daarnaast is het script ook nog eens prima te gebruiken als afscheidsfilm.

Het mooie verhaal van Oliver en zijn vrienden in De Geheime Gympies is een ontroerende en zeker ook vrolijke musical voor een groep 8 die samen hun tijd op de basisschool af wil sluiten. Het script is niet alleen met een groep tot 26 leerlingen te spelen, maar juist ook heel geschikt voor kleine groepen met een versie vanaf 10 spelers. Bovendien leent het script zich prima om door jeugdtheatergroepen op de planken gebracht te worden.

Een eindmusical is de perfecte afsluiting van de tijd op de basisschool. Groep 8 werkt voor de musical samen aan een mooie uitvoering en leert zo waardevolle vaardigheden. Bijvoorbeeld om hun creativiteit aan te spreken, zich in te leven in andere personen en om een ander ook een moment in het spotlicht te gunnen. De kinderen groeien hierdoor als groep en individueel kan de afscheidsmusical soms zelfs de ontdekking van een nieuw talent betekenen.

Natuurlijk is het spannend om die eerste keer op het podium te staan. Maar als ze eenmaal geproefd hebben aan vakken als theater, zang en dans dan zijn er veel kinderen die opbloeien. Met onvermoede talenten laten ze hun leerkracht én vriend(innet)jes versteld staan. En dat is waar Benny Vreden van droomde: kinderen laten stralen op het podium en hun afscheid een echt feestje laten zijn.

Ruim 50 jaar later is dat nog altijd waar we voor staan: passie, plezier en creativiteit. Of je nu de hoofdrol hebt in de musical, uit volle borst de refreinen van de liedjes zingt of de steun & toeverlaat achter de schermen bent: een afscheidsmusical breng je met elkaar als groep op de planken.

Ben je op zoek naar een schoolmusical voor groep 8? Dan ben je bij Benny Vreden dus aan het juiste adres. Via het menu-item Musicals kun je in het uitgebreide aanbod rondsnuffelen. En bel of mail gerust voor advies als je vragen hebt of niet weet welke musical je zal kiezen. 

Bekijk hier ons ruime
aanbod afscheidsmusicals