Een brief aan Sinterklaas

Begin december: buiten fluit de wind door de bomen en binnen maken uitgelaten kinderen zich klaar voor een bezoekje van Sint en zijn Pieten. Deze avontuurlijke musical over asielhondje Kees en zijn dierenvriendjes is een perfecte manier om de Goedheiligman te introduceren of de Sinterklaasviering op school of vereniging een muzikale, leuke invulling te geven.

'Een brief aan Sinterklaas' is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek, geschreven door Carlo Boszhard en geïllustreerd door Harmen van Straaten. Het script is makkelijk in te studeren, het aantal spelers flexibel en de 4 liedjes zijn zó aanstekelijk dat alle kinderen ze in een mum van tijd meezingen. Dat is nog eens een vrolijke binnenkomer voor de Sint!


Trailer Een brief aan Sinterklaas

Liedjes uit de musical


Het basispakket van deze musical bestaat uit:

 • full colour script (gedrukt)
    • USB-stick met
         - alle liedjes van de musical
         - digitale extra's zoals het script in Word, rolomschrijvingen en zangnotatie van de liedjes
 • opvoerrecht voor één locatie voor één jaar


LET OP:
per locatie heb je een basispakket inclusief opvoerrecht voor een jaar nodig.


Waar gaat de musical over?


Hondje Kees woont met zijn vriendjes Boris de hond, Lilly de kat en Gijs de rat in het asiel. Kees zou heel graag naar de intocht van Sinterklaas willen gaan kijken, maar dat gaat niet zomaar. Gelukkig helpen Fin en Floor hem en ziet hij, samen met Lilly, de Sint en zijn Pieten in de stad. Als ze weer terug zijn in het asiel, heeft Boris een nieuw baasje gekregen. Kees is verdrietig en voelt zich een buitenbeentje. Hij zou zo graag niet zomaar een hond, maar een bijzondere hond willen zijn. Dan krijgt hij een idee: misschien kan Sinterklaas iets voor hem regelen! Hij besluit de Sint een brief te sturen. Beleef het verhaal van Kees en zijn dierenvriendjes uit het asiel mee. Zou Sinterklaas een oplossing weten zodat Kees een bijzondere hond kan zijn? En wie heeft Boris eigenlijk meegenomen?

Deze avontuurlijke Sinterklaasmusical is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek, geschreven door Carlo Boszhard. Het is een perfecte introductie voor de echte Sint, of een vrolijke invulling van de viering op school of vereniging.

Bestel deze musical
Bestel additionele producten

Basis musicalpakket

€ 75,-
> Inzage script

Specificaties van de musical

 • Uitgave2021
 • Speelduur25-30 minuten
 • Minimum aantal spelers12
 • Maximum aantal spelers99+
 • Aantal liedjes4