De Feestplaneet

Professor Snorremans heeft Lucas, Rik, Roos, Dolly en al hun klasgenoten uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in raket de Tierelier. Daar bereidt hij samen met Astronaut Noud en zijn team hun reis voor naar een geheime locatie. De gasten moeten dus goed opletten in de raket en niet op de rode knop drukken, waarschuwt de Professor. Dan komt pizzakoerier Scooter zijn bestelling afleveren en zet de dozen op… de rode knop! O nee!


Promo De Feestplaneet

Liedjes van de musical


Het basispakket van deze musical bestaat uit:

 • Full colour handboek met script en extra's voor leerkracht/regisseur 
 • Alle liedjes van de musical in 3 versies (zang, 40% en soundmix)
    • Alle standaard versies van het script (klein, basis en groot) in Word én in pdf als leerlingenscripts om zelf te printen (versie 14 spelers kosteloos op aanvraag) 
   • Digitale extra's zoals zangnotatie, liedteksten, posters, uitnodigingen en rollenschema's
 • Opvoerrecht voor één groep voor één jaar


Het basispakket is te verkrijgen in twee uitvoeringen: een handboek met cd-box of een handboek met USB-stick. Deze zijn te gebruiken voor één groep 8 op één locatie. Voor extra groepen 8 van dezelfde school en op dezelfde locatie bestel je een eigen, aanvullend musicalpakket met het recht om op te voeren (tegen een sterk gereduceerde prijs). Alle extra producten, zoals meer handboeken of musicalposters, zijn onder de Aanvullende producten te bestellen.


HOE WAS HET OOK ALWEER?

- Per groep én locatie heb je een basispakket inclusief opvoerrecht nodig.
- Meerdere groepen 8 op 1 locatie? Dan heb je per extra groep een
  aanvullend musicalpakket nodig met het recht om op te voeren.
- Op aanvullende musicalpakketten krijg je een substantiële korting!
- Losse onderdelen kunnen alleen worden bijbesteld voor groepen waar al
  een basis of aanvullend musicalpakket voor is besteld.
- Uitlenen, delen, doorgeven of kopiëren van (delen van) een musical is illegaal en
  nadrukkelijk verboden.


Professor Snorremans

Astronaut Noud is in paniek: Scooter heeft raket de Tierelier gelanceerd! En in de raket zitten nu veel meer mensen dan verwacht. Naast Juf Keet en haar klas zijn ook vlogster Maan en haar vriendinnen de Sterren aan boord. Deze sterreporters willen maar wat graag loterijwinnaars Meneer en Mevrouw Lauwtjes interviewen. Zij hebben ook een rondleiding in de raket gewonnen, in de loterij waar ze aan mee hebben gedaan.

En Robo de Robot, maar die telt Astronaut Whitney niet helemaal mee. Robo is dol op dansen en net bezig met zijn Robo disco als hij wordt weggeroepen om de raket te besturen.

Ondertussen leert Maan de meiden hoe fijn het is om elkaar af en toe complimenten te geven. Bovendien vinden ze dat Robo de Robot wel een vriendinnetje kan gebruiken. Al zingend gaan ze aan de slag met de pizzadozen van Scooter.

Lucas en Rik vinden dat de Professor zich vreemd gedraagt. En waarom zweven ze eigenlijk niet allemaal, de raket is toch gelanceerd naar de ruimte? Ze hebben niet veel tijd om daarover na te denken, want de motor van de Tierelier zit los en iemand moet naar buiten om die weer vast te zetten. Assistent Sjaak de Klos voelt er niet zoveel voor en ook Astronaut Noud verzint allerlei smoezen. Robo de Robot biedt zich aan en vertrekt door de sluisdeuren de ruimte in. 

Als de kinderen de sluis weer open horen gaan, komt niet Robo naar binnen, maar een vreemde oranje bol. Wat zou dat zijn? Lucas en Rik gaan op onderzoek uit, terwijl Ronald en Stanley het allang denken te weten: het is een voetbal!

MaanNa alle belevenissen in de raket vindt Professor Snorremans het tijd worden zijn experiment te onthullen aan de bemanning. De hele lancering en de ruimtereis is namelijk onderdeel van zijn experiment, want ze staan nog gewoon op de aarde. De klas moet leren dat het gras ergens anders misschien groener lijkt, maar dat Moeder Aarde de echte feestplaneet is. En Snorremans heeft tegelijkertijd gekeken hoe iedereen reageert op de onverwachte lancering van de raket. Interessant!

Tijdens de dance battle op de feestplaneet laat Sjaak de Klos de jongens en meiden nog verder naar elkaar toe groeien. En dan is het toch echt tijd om de deuren van de raket weer te openen en iedereen te vertellen hoe de reis is verlopen.

Zal de groep niet teleurgesteld zijn als ze erachter komen dat ze niet echt in de ruimte zijn geweest? ‘Welnee’, stelt Maan de Professor gerust. ‘Het gaat om het avontuur en om wat je samen beleeft.’ Daar is Juf Keet het volledig mee eens.

Deze vrolijke musical zit vol humor, zang en dans. Met kleurrijke rollen, een reis om nooit te vergeten en acht aanstekelijke, moderne liedjes. Met De Feestplaneet wordt het gegarandeerd een feestje! 


Bestel deze musical
Bestel additionele producten

Basispakket musical (1 groep plus opvoerrecht 1 jaar)

€195,-
> Download uitgebreide info

Specificaties van de musical

 • Uitgave2019
 • Speelduur75 minuten
 • Versie kleinvanaf 17 spelers
 • Versie basis28 rollen, vanaf 23 spelers
 • Versie grootTot 40 rollen
 • Minimaal aantal spelers17
 • Aantal liedjes8
 • Kleinste versievanaf 14 spelers (gratis aanvraag na bestelling basispakket)