De Geheime Gympies

De leerlingen van juf Lies Goedhart krijgen een exclusieve rondleiding in een schoenenfabriek. De kinderen komen vol enthousiasme de fabriek binnengestormd. Zoë en Julia zijn, net als juf Lies, helemaal in de wolken want wie wil er nu niet de hele dag schoenen passen? Vrienden Cas en Bas vinden de fabriek maar naar zweetvoeten ruiken en vinden er niks aan, totdat ze ontdekken dat de gympen van de Amerikaanse basketballer Benjamin Bing ook uit deze fabriek komen. Oliver is als enige niet echt enthousiast, en weet al helemaal niet wie Benjamin Bing is. Hij zit in ieder geval niet in de politiek, dan had Oliver hem wel gekend.


Promo De Geheime Gympies

Liedjes van de musical


Het basispakket van deze musical bestaat uit:

  • Full colour handboek met script en extra's voor leerkracht/regisseur 
  • Alle liedjes van de musical in 3 versies (zang, 40% en soundmix)
     • Alle standaard versies van het script (klein en basis) in Word én in pdf als leerlingenscripts om zelf te printen (versie extra klein en versie groot kosteloos op aanvraag) 
    • Digitale extra's zoals zangnotatie, liedteksten, posters, uitnodigingen en rollenschema's
  • Opvoerrecht voor één groep voor één jaar


Het basispakket is te verkrijgen in twee uitvoeringen: een handboek met cd-box of een handboek met USB-stick. Deze zijn te gebruiken voor één groep 8 op één locatie. Voor extra groepen 8 van dezelfde school en op dezelfde locatie bestel je een eigen, aanvullend musicalpakket met het recht om op te voeren (tegen een sterk gereduceerde prijs). Alle extra producten, zoals meer handboeken of musicalposters, zijn onder de Aanvullende producten te bestellen.


HOE WAS HET OOK ALWEER?

- Per groep én locatie heb je een basispakket inclusief opvoerrecht nodig.
- Meerdere groepen 8 op 1 locatie? Dan heb je per extra groep een
  aanvullend musicalpakket nodig met het recht om op te voeren.
- Op aanvullende musicalpakketten krijg je een substantiële korting!
- Losse onderdelen kunnen alleen worden bijbesteld voor groepen waar al
  een basis of aanvullend musicalpakket voor is besteld.
- Uitlenen, delen, doorgeven of kopiëren van (delen van) een musical is illegaal en
  nadrukkelijk verboden.


ZoëMedewerkers Levi Laars en Patricia Pump komen de groep rondleiden. Vandaag is daar een extra leuke dag voor want de reclame voor het nieuwe model gympen wordt opgenomen. En niemand minder dan Benjamin Bing speelt de hoofdrol! Oliver reageert onverschillig, want hij houdt niet van balsporten.

Als blijkt dat Benjamin Bing op het laatste moment heeft afgezegd, zitten Levi Laars en Patricia Pump met de handen in het haar. Wat zal fabrieksdirecteur Gerard 't Heertje wel niet zeggen als hij het hoort? Daar komt de groep snel achter, want de excentrieke eigenaar van de schoenenfabriek komt precies op dat moment aangewandeld, met zijn trouwe, blauwe kanarie Pietje op zijn schouder. Pietje blijkt een bijzonder vogeltje, want hij fluistert Gerard een briljant plan in. Laat Oliver de plaats van Benjamin Bing overnemen in de reclame!Oliver

Oliver ziet dat niet echt zitten, want wat moet hij nu met een bal? Zoë en Julia hebben ondertussen een hele stapel dozen vol oude schoenen gevonden. Althans, dat denken ze, want de dozen stonden bij het afval. Uit een van de dozen valt een briefje. 'Dit zijn de geheime gympies', staat erop. 'Wie ze draagt, gaat grootse avonturen beleven.' En wat denk je? Als Oliver de schoenen aantrekt, maakt hij ineens de hoogste sprongen! Zo wil hij die rol in de reclame wel overnemen van Benjamin Bing. Als blijkt dat hij daarvoor een echte basketbalwedstrijd moet spelen, gaat hij die vol vertrouwen tegemoet.

Adelheid en Leo Sterk, Olivers ouders, zijn ook dolenthousiast dat hun zoon een grote ster gaat worden. Gerard ’t Heertje is helemaal in zijn nopjes en biedt Olivers klasgenoten aan om als team de wedstrijd te gaan spelen. Daarvoor laat trainster mevrouw Hup de kinderen wel even flink zweten in de muzikale warming-up.

Mevrouw HupOndertussen zijn regisseur Maarten Machtig en zijn team druk met voorbereidingen voor de opnames van de reclame. Hip en Pip van de styling schrikken zich echter een hoedje als ze zien dat Oliver de gympen aanheeft die bedoeld zijn voor de reclame. Zo worden ze vies en dat kan natuurlijk niet! Ze nemen de schoenen mee om ze schoon te maken, maar dat lukt helaas niet meer. 'Dan maar in de vuilnisbak', denken de dames. Wat moet Oliver nu? Gelukkig helpen vuilnismannen Bennie Smerig en zijn broer Goor wel even zoeken. Daardoor zijn de schoenen snel weer terecht

De wedstrijd verloopt fantastisch en Oliver wint samen met zijn klasgenoten glansrijk. Door de schoenen natuurlijk, denkt Oliver. Juf Lies en Gerard 't Heertje vertellen echter dat de gympen maar hele gewone schoenen zijn. Oliver is zelf echt zo goed in sport, hij had alleen wat meer zelfvertrouwen nodig. En door het briefje bij de schoenen ging hij geloven dat hij het kon. 'Vanaf nu vertrouw ik op mezelf', belooft Oliver. Gelukkig maar, dan kunnen Bennie en Goor Smerig de gympen nu echt weggooien.

Deze prachtige musical gaat over geloven in jezelf, vertrouwen en vriendschap. Met acht moderne, vrolijke liedjes wordt het een uitvoering om nooit te vergeten!


Bestel deze musical
Bestel additionele producten

Basispakket musical (1 groep plus opvoerrecht 1 jaar)

€ 195,-
> Download uitgebreide info

Specificaties van de musical

 • Uitgave2019
 • Speelduur70 minuten
 • Versie kleinvanaf 10 rollen
 • Versie basis26 rollen, vanaf 15 spelers
 • Versie groottot 33 rollen (op aanvraag)
 • Kleinste versievanaf 7 spelers (op aanvraag)
 • Aantal liedjes8