De tent op z'n kop!

Carlos Olé runt samen met zijn vrouw Marloes een camping in Spanje. De zaken op de camping gaan echter niet zo goed. Wanneer de enige gasten, de familie Gajes, ook vertrekken, denkt Carlos de deuren voorgoed te moeten sluiten. Maar dan krijgt een bus vol vakantiegangers een klapband, precies voor de camping! Alle chique gasten in de bus waren op weg naar het resort van Carlos' arrogante broer Alejandro. Dat brengt Carlos op een idee. Wat als de gasten denken dat ze daar al zijn? Dan is zijn camping gered!

Als de familie Gajes ineens terugkomt en Alejandro samen met spierbundel Gonzalo verhaal komt halen, dreigt Carlos' plan in het water te vallen. Of loopt het toch nog goed af?


Promo De tent op z'n kop!

Liedjes van de musical


Het basispakket van deze musical bestaat uit:

  • Full colour handboek met script en extra's voor leerkracht/regisseur 
  • Alle liedjes van de musical in 3 versies (zang, 40% en soundmix)
     • Alle standaard versies van het script (klein en basis) in Word én in pdf als leerlingenscripts om zelf te printen (versie groot kosteloos op aanvraag) 
    • Digitale extra's zoals zangnotatie, liedteksten, posters, uitnodigingen en rollenschema's
  • Opvoerrecht voor één locatie voor één jaar


Het basispakket is te verkrijgen in twee uitvoeringen: een handboek met cd-box of een handboek met USB-stick. Aanvullende producten, zoals extra instudeerpakketten of posters, zijn onderaan deze pagina bij te bestellen.


   HOE WAS HET OOK ALWEER?
    - Per locatie heb je een basispakket inclusief opvoerrechten nodig.
    - Meerdere groepen 8 op 1 locatie? Dan heb je per extra groep een instudeerpakket nodig.
    - De opvoerrechten hoeven per locatie maar één keer te worden voldaan
      en gelden 1 schooljaar.
    - Losse onderdelen kunnen alleen worden bijbesteld voor groepen waar al
      een basispakket of instudeerpakket voor is besteld.
    - Uitlenen, delen, doorgeven of kopiëren van (delen van) een musical
      is illegaal en nadrukkelijk verboden.


Carlos Olé is een echte Spanjaard, die samen met zijn vrouw Marloes een camping heeft. De gasten vinden camping Zonnesteek echter veel te saai, en het lijkt erop dat Carlos de poort dicht zal moeten spijkeren en in Nederland moet gaan wonen. Zonen Pedro en Pablo vinden dat verschrikkelijk, zij blijven veel liever in Spanje. Zoon Pieter-Jan, het buitenbeentje, is heel anders en heeft zijn koffer al gepakt.

Als de Amsterdamse familie Gajes, die als enige op de camping staat, ook nog vertrekt, zit er niets anders op: de tent moet dicht. Maar dan krijgt een bus vol vakantiegangers een klapband, precies voor de camping! Eigenlijk waren de passagiers op weg naar het luxe resort Zonnebeek van Alejandro, de broer van Carlos. De familie Olé vangt de gasten op en dat brengt Carlos op een idee. Hij doet net of de vakantiegangers als op Zonnebeek zijn! Pablo en Pedro bieden aan de bus te repareren, en doen net of ze daar verstand van hebben. Niet dus!

Net als het plan lijkt te werken, komt de familie Gajes terug. Passen die wel tussen alle chique gasten? Als dat maar goed gaat... Bang dat ze alles in de soep laten lopen, vertelt Carlos hen zijn plan. In ruil voor een gratis vakantie én een bingo-avond beloven Gerrit en zijn gezin het spelletje mee te spelen. Bij het zwembad ontstaat wat irritatie tussen de bonte mix aan gasten, maar er hangt ook liefde in de lucht. En de mascotte van de camping, waar eerst lacherig over werd gedaan, blijkt in een coole kikker te veranderen.

Dan komt Alejandro Olé verhaal halen, waar zijn z'n gasten gebleven? Samen met rechterhand Gonzalo bedenkt hij een gemeen plan, dat ze tijdens de bingo-avond uitvoeren. Lijkt alles dan toch voor niets geweest? Of lukt het Carlos de gasten over te halen om te blijven en komt alles toch nog goed?

Deze hilarische musical zit vol humor, heerlijke verwarring, kleurrijke karakters en heeft 8 geweldige liedjes. Daarmee gaat tijdens het afscheid van groep 8 zeker weten De tent op z'n kop!


 • Aanvullende producten

Basispakket musical (1 groep plus opvoerrecht 1 jaar)

€ 190,-
> Download uitgebreide info

Specificaties van de musical

 • Uitgave2018
 • Speelduur70 minuten
 • Versie basis30 rollen, vanaf 21 spelers
 • Versie kleinvanaf 15 rollen
 • Minimaal aantal spelers15
 • Aantal liedjes8
 • Voor grote groepentot 48 rollen (op aanvraag)
> Download kleurplaat 1
> Download kleurplaat 2