Het Musical Mysterie

Een oud theater, een regisseur en een schrijfster met een opdracht: Schrijf een geweldige musical en studeer deze in korte tijd in. Iedereen verzamelt zich in het theater. Gaat het ze lukken? Het Musical Mysterie.


Trailer

Liedfragmenten


Stel je eens voor: een oud mysterieus theater. Het is er stoffig, het spinrag hangt in de toneelgordijnen. Op het toneel een oude kist vol met kleding én een zwerver. Die ligt daar lekker een dutje te doen. De strenge, voorname producent meneer Ellende geeft aan regisseur Steef Speelberg en schrijfster Saskia Stoort de opdracht om in dit verlaten theater een geweldige musical op de planken te brengen.

Hiervoor heeft hij ook alvast een groep mensen ingehuurd. Steef Speelberg en Saskia Stoort moeten hiermee aan de slag. Een verhaal verzinnen, liedjes instuderen, rollen verdelen. Het blijkt al snel een enorme uitdaging. Want wát een verschillende types komen er op het toneel. Hoe moet dit ooit een hechte groep worden om een geweldige musical mee op te voeren?

En dan is daar ook nog die mysterieuze figuur die steeds onverwacht opduikt en alles in de soep laat lopen.

Of Steef en Saskia al niet genoeg hebben aan de diverse types waar ze mee aan de slag moeten. Zoals Diva, met haar manager, of de beroemde acteur Max Mooiman met zijn privékok Monsieur (of Madame) Coco. De danseressen Nicky en Vicky en Madam Kraai de operazangeres, maar ook clown Bennie Leuk en goochelaar Hoeballi met zijn charmante assistente Lola. Frans en Fred Timmermans zijn er voor het decor en Bep, de strenge toiletjuffrouw, zorgt voor de hygiëne. Ook Remy de zwerver krijgt een klusje toebedeeld. Hij kan mooi alle kleding uit de oude verkleedkist wassen. Bianca Bubbel, de regieassistente heeft ook oma Leeflang, Cotar de slangenbezweerder en Tessa Snel van kleding en grime nog aan Steef en Saskia voorgesteld.

Iedereen, ook Inspecteur Hoedsma heeft zich in het theater verzameld. Dan doet Meneer Ellende de deur op slot zodat er continu gewerkt kan worden om een fantastische show te maken met z’n allen.

Wat zich dan ontvouwt is een waar musicalspektakel met vrolijke liedjes, ontroerende solo’s en een spannend verhaal. Het Musical Mysterie!

Het Musical Mysterie heeft 8 liedjes en is uitgeschreven voor 15 – 24 rollen. Voor uitbreiding naar meer rollen worden diverse ideeën aangereikt. De musical wordt uitgewerkt geleverd in twee versies: de kleinste, voor 15 rollen en de basisversie met 23 uitgeschreven rollen.

Op aanvraag is er ook een script beschikbaar voor 12 rollen.


Het basispakket van deze musical bestaat uit:

  • Full colour handboek met script en extra's voor leerkracht/regisseur 
  • Alle liedjes van de musical in 3 versies (zang, 40% en soundmix)
     • Alle beschikbare versies van het script (klein en basis) in Word én in pdf als leerlingenscripts om zelf te printen
    • Digitale extra's zoals zangnotatie, liedteksten, posters, uitnodigingen en rollenschema's
  • Opvoerrechten voor één locatie


Het basispakket bestaat uit een handboek en een cd-box. Alle aanvullende producten zijn onderaan deze pagina te bestellen. Liever een USB-stick in plaats van muziekcd's en een cd-rom? Neem dan even contact met ons op.


HOE WAS HET OOK ALWEER?
- Per locatie heb je een basispakket inclusief opvoerrechten nodig.
- Meerdere groepen 8 op 1 locatie? Dan heb je per extra groep een instudeerpakket nodig.
- De opvoerrechten hoeven per locatie maar één keer te worden voldaan en gelden 1
  schooljaar.
- Losse onderdelen kunnen alleen worden bijbesteld voor groepen waar al een basispakket
  of instudeerpakket voor is besteld.
- Uitlenen, delen, doorgeven of kopiëren van (delen van) een musical is illegaal en
  nadrukkelijk verboden.


 • Aanvullende producten

Specificaties van de musical

 • Uitgave2015
 • Speelduur60 minuten
 • Aantal rollen versie basis17 - 24
 • Aantal rollen versie klein15 - 23
 • Minimaal aantal spelers15
 • Voor kleine groepen12 rollen (op aanvraag)

Basispakket musical (1 groep plus opvoerrechten)

€ 190,-
Download hier de pdf met uitgebreide informatie